Pernilla Lindberg

Pernilla Lindberg satte sex svenska rekord i Malmö Open och nu väntar landslagsläger.

Det blev en mycket lyckad helg i Malmö för Pernilla när hon för första gången tävlade som licensierad handikappsimmare, vilket innebar att resultaten och rekorden blir officiella. Att hon legat bra till i dessa sammanhang visste vi innan men att det skulle leda till fem vinster och en andraplats var naturligtvis ingen som hade räknat med. Andraplatsen handlade dessutom om en öppen klass där alla klasser ingår och hon var också där snabbast i sin klass (S14). I den öppna klassen på 50 meter fritt gör hon sin bästa insats där hon slår alla och visar en ”vinnarskalle” som vi inte sett tidigare. Hon sänker sitt pers med 1,5 sekund på distansen.

Sex svenska rekord av sex möjliga gjorde att landslagstränaren Rolf Skoogh nu kallade henne till landslagsläger i Jönköping om två veckor. Vad som händer sedan får framtiden utvisa och har ju att göra med hur hon utvecklar sig vidare, men hon kommer att ingå i en speciell ungdomselitsatsning om vi förstått det hela rätt.

Det som närmast står för dörren internationellt är VM i Holland (augusti) och Paralympics i London 2012. Det kommer också ett öppet EM för Pernillas klass, S14 i sommar (Inas) och om Sverige skickar simmare dit är inte helt klart ännu men om, så är hon naturligtvis aktuell.

Som de flesta vet så är inte S02 hennes klubb i dessa sammanhang eftersom det krävs en klubb med medlemskap i handikappförbundet, men det är i S02 som Pernilla tränar fyra dagar i veckan och känner sig som mest hemma eftersom det är hennes moderklubb. Det dubbla medlemskapet är också något Rolf Skoogh tyckte var bra eftersom hon får bättre konkurrens bland icke funktionshindrade simmare.

Det känns som Pernillas resa bara börjat..........