S02 på Göteborgsvarvet

Bilder: Lena Moberg

Tack alla S02-are som hjälpte till att bemanna Plusenergis station för utdelning av energitabletter på GöteborgsVarvet i lördags.

30 000 tabletter skulle delas ut till löparna vid stationen på Kungsportsplatsen. Solen sken - uppdraget började därför med att ta bort omslaget på alla tabletterna. Budet var att de skulle delas ut utan omslag om det var vackert väder och med omslag om det regnade. Ett lagarbete där alla ryckte in med liv och lust utrustade med saxar och operationshandskar. Ett tag såg det ut som om det inte hände något alls i kartongerna, men till slut gav tålamodet utdelning och baljorna fylldes och kartongerna minskade.

En kort paus med lite mat i magen och sedan började löparna komma. De första hade inte tid för något extra tillskott av energi trots att Ebba gjorde vad hon kunde för att dela med sig av tabletterna till ledaren. Men sedan var det desto fler som var ivriga på att fylla på orken och tabletterna gick åt i ett rasande tempo. Vi delade ut så gott vi kunde och ibland kändes det som om armen följde med löparna uppåt Götaplatsen! Många fler än tidigare år ville ha tabletter och oturligt nog tog därför tabletterna slut. Det kändes förstås snopet, men efter att ha städat undan lite kunde vi ju titta lite extra på dem som kämpade innan vi drog oss hemåt.

Återigen ett stort tack till Frida, Pernian, Robert, Lena H, Therese, Tilde, Jessica, Cissi, Boel, Ebba, Anna, Ylva och Filip. Insatsen ger er tillskott till Spanienkassan med ytterligare 5 000 kr.

Hälsningar
Lena Moberg
Plusenergi