Marstrandsläger

Bilder: Laila Erléus & Anders Johansson

Sjörövarläger på Marstrand 26-27 April 2008

Sista lördag och söndag i april intogs Båtellet på Marstrand av 17 vilda sjörövare (inklusive några piratpraktikanter) från S02. Vi ägnade helgen åt att umgås och lära känna varandra utanför bassängen för en gångs skull.

När vi kom fram på lördag lunch, lämpades packningen av i Båtellet och sjörövarna drog ut på en timmes lek och upptäcksfärd. Det var många som ville se hur de riktiga piraterna haft det på Carlstens fästning, men det äventyret har vi kvar till en annan gång. Under tiden barnen var ute, ordnade de kvarlämnade föräldrarna fram en god lunch.
Efter maten var det dags för den viktiga rumsfördelningen - vem skulle sova med vem???
Jag tror att alla blev nöjda, simmarna fördelades på tre rum och föräldrarna på tre, och ett kill- och tränarrum.
Sängfördelning och bäddning gick fort, och lite rephopp, mack-kastning och annan utelek hanns med innan det var dags för det första simpasset.
Bassängen är 8x17 meter så den lämpar sig inte så bra för mängdträning, utan vi tränade teknik både på längden och tvären i en och en halv timme. När alla pirater var torra och ombytta så var det dags för mat igen! Uppskattad både bland vuxna, simmare och syskon – TACOS!

Lite lugnare inomhuslekar eller fria aktiviteter en stund, sen var det dags att discobada – fritt bad i bassängen till dunkande (nåja) disco musik för både vuxna och barn. Efter en timme så var de flesta nöjda och siktade in sig på lite lördagsgodis innan det var sängdags.

På söndagen var det tidig väckning, frukost, och ännu ett simpass med teknik och lite vattenpolo, innan det var dags att packa, städa och ta sig hemåt. Lite mer lekar och bus fanns det utrymme för innan det var dags att lämna Båtellet för denna gång, men detta är ett ställe vi gärna återvänder till.

Ett stort TACK till Madeleine, Laila och Elena som planerade och handlade in maten som håll oss mätta och glada. Tack också till Lisbeth som ordnade de OS-medaljonger som sjörövarna fick som minnen från äventyret. Även ni andra föräldrar som var med och hjälpte till med mat och annat under helgen ska ha ett stort tack för hjälpen.

Christer och Anders